کد خبر: ۶۹۴
۲۹ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۰:۰۰

ترجمه و برنامه‌نویسی هنر دانش‌آموز نابینای محله دانشجو است

بزرگمهر عماد حقی متولد سال 1388 است. از دو ماهگی که نابینایی او اثبات می‌شود، مادر اراده‌اش را محکم‌تر از قبل می‌کند تا فرزندش را طوری بار بیاورد که با پشتکار، موانع را از سر راهش بردارد. اکنون بزرگمهر 12سال دارد و فراتر از آنچه مادرش تصور می‌کرده پیش رفته است. رتبه اول مسابقات استانی پوستر در آموزش و پرورش را کسب کرده و علاوه بر آن با تسلط به برنامه‌نویسی bgt توانسته بازی‌های صوتی جذابی بنویسد. او همچنین تا حد زیادی به زبان انگلیسی مسلط است.

بزرگمهر، مرد کوچک کلاس پنجمی ساکن محله دانشجو است که رتبه اول مسابقات استانی پوستر در آموزش و پرورش را کسب کرده و علاوه بر آن با تسلط به برنامه‌نویسی bgt توانسته بازی‌های صوتی جذابی بنویسد. او همچنین در آموزش شطرنج فعالیت دارد و تا حد زیادی به زبان انگلیسی مسلط است به‌گونه‌ای که تاکنون 10کتاب داستان ترجمه کرده است. همین‌ها کافی است تا او را از سایر هم‌سن و سال‌هایش متمایز کنیم اما نکته غافل‌گیرکننده زندگی او این است که از بدو تولد نابینایی مادرزادی داشته است.

 

ترس از ورود به فضای مجازی

بزرگمهر عماد حقی متولد سال 1388 است. از دو ماهگی که نابینایی او اثبات می‌شود، مادر اراده‌اش را محکم‌تر از قبل می‌کند تا فرزندش را طوری بار بیاورد که با پشتکار، موانع را از سر راهش بردارد. اکنون بزرگمهر 12سال دارد و فراتر از آنچه مادرش تصور می‌کرده پیش رفته و چنان پله‌های موفقیت را بالا می‌رود که تحسین همگان را برانگیخته است. 

سال گذشته که آموزش‌ها مجازی می‌شوند، او هم مانند دیگر روشن‌دلان وارد دنیای جدیدی می‌شود که آن را این‌گونه توضیح می‌دهد: «ابتدا برایم لپ‌تاپ گرفتند و باید کار با آن را یاد می‌گرفتم در کنارش هم لازم بود بتوانم با گوشی کار کنم اما خیلی می‌ترسیدم که نتوانم از پس آن بربیایم چون لپ‌تاپ دکمه داشت ولی گوشی‌های لمسی هیچ دکمه‌ای ندارند اما به کمک نرم‌افزارهایی که بود طی یکی دو روز توانستم کار با آن‌ها را یاد بگیرم.»
بعد از این بزرگمهر وارد دنیای اینترنت می‌شود و پس از آشنایی با یکی از سایت‌های مخصوص نابینایان، شروع به گذاشتن مطلب در آن می‌کند که کم کم این مطالب تخصصی می‌شوند.

 

ساخت بازی و آموزش به نابینایان

او که از شش سالگی یادگیری زبان انگلیسی را شروع کرده و شش ترم کلاس زبان رفته بود، از این پس با دیکشنری‌های مجازی آشنا می‌شود و دیگر بدون کلاس، تسلطش به زبان انگلیسی را افزایش می‌دهد.

بزرگمهر می‌گوید: «آشنایی با زبان انگلیسی و کار در فضای مجازی، من را وارد عرصه برنامه‌نویسی کرد و به‌دلیل علاقه‌ای که به آن احساس کردم وقت زیادی برایش گذاشتم. اکنون خودم یک بازی ساخته‌ام و آموزش‌های کار در فرم‌نگار گوگل را هم در سایت محله نابینایان و هم در وبلاگم گذاشته‌ام. این آموزش‌ها آن‌قدر برای دیگر نابینایان مفید بود که گاهی روزانه چند نفر از دانشجویان برای پایان‌نامه‌هایشان زنگ می‌زدند و می‌پرسیدند چطور از این امکان استفاده کنند.»

این دانش‌آموز موفق در تهیه کتاب‌های صوتی فعالیت دارد و مدتی است که یادگیری برنامه‌نویسی پایتون را نیز شروع کرده است. او آرزوی ساخت ربات هوشمند رایانه‌ای و برنامه‌نویس‌شدن به‌طور حرفه‌ای را در سر می‌پروراند و دوست دارد مسیری را که آغاز کرده تا رسیدن به موفقیت‌های بزرگ‌تر ادامه دهد تا در زندگی هرگز دچار کمبود نباشد.

ارسال نظر
آوا و نمــــــای شهر
03:44